Sök

Hemply Balance minskar omsättning efter försäljningsstopp

Hemply Balance

Pingis Hadenius i Breakit Live, styrelseordförande i Hemply Balance.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Första rapporten från NGM-listade Hemply Balance.

Hälsokostbolaget Hemply Balance är ett av flera bolag som satsar på en framtida marknad för CBD-oljor. Bolagets styrelse består av tunga namn som Pingis Hadenius, Johan Kleberg och Mia Batljan, men har också stött på patrull från Läkemedelsverket.

Nu redovisar det börsnoterade bolaget minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten i bolaget ökade.

Omsättningen sjönk 61,1 procent till 0,7 miljoner kronor (1,8). Det hänförs till ett temporärt försäljningsstopp av vissa kosttillskott.

"De avregleringar som just nu sker ligger i god tid för Hemply Balance vilja att ta upp försäljningen av sina kosttillskottsprodukter på den svenska marknaden. Bolagets förväntning är att läkemedelsverkets saluförbud av Hemplys kosttillskottsprodukter kommer upphävas i förvaltningsrätten. Förhoppningen är att förhandlingen kan komma att ske under det fjärde kvartalet 2021, även om inget datum fastslagits ännu", kommenterar vd:n Emil Sandin.

Rörelseresultatet blev -5 miljoner kronor (-2). Den största kostnadsposten var övriga externa kostnader som blev 3,8 miljoner kronor. Det hänförs huvudsakligen till investeringar i marknadsföring och varumärkeskännedom.

Resultatet före och efter skatt var -5 miljoner kronor (-2).

Resultat per aktie hamnade på -2,31 kronor (-1,24).

Läs mer