Sök

Collector mer än fördubblade vinsten

Martin Nossman, vd på collector. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT & Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nischbanken Collector redovisar högre intäkter, räntenetto och en betydligt högre vinst under det andra kvartalet, jämfört med året innan.

Collectors totala intäkter under andra kvartalet uppgick till 671 miljoner kronor, jämfört med 557 miljoner samma period 2020. Även på resultatsidan gick det bra, med ett rörelseresultat på 219 miljoner kronor (102) och ett nettoresultat på 171 miljoner kronor (76).

"Det andra kvartalet av 2021 är ett säsongsmässigt starkt kvartal vilket har bidragit till en stark finansiell utveckling. Rörelseintäkterna har under kvartalet påverkats positivt av säsongseffekter som uppskattas till cirka 30 miljoner kronor", säger vd Martin Nossman.

"Huvuddelen av dessa intäkter är hänförliga till ränteintäkter inom Privatsegmentet. Rörelseintäkterna har även påverkats positivt med 12 miljoner kronor genom en uppvärdering av investeringen i kreditfonden Cordet."

Räntenettot uppgick till 572 miljoner kronor (461).

Provisionsnettot blev 75 miljoner kronor (77).

Låneportföljen uppgick till 34.722 miljoner kronor (28.970). Tillväxten drivs främst av företags- och fastighetskrediter, framgår det av rapporten.

Läs mer