Sök

Coloreel tar in 70 miljoner kronor – Ilija Batljan och Robur Ny Teknik bland investerarna

Coloreel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Textilteknikbolaget Coloreel har tagit in 70 miljoner kronor i en riktad nyemission till befintliga och nya aktieägare, bland dessa fastighetsmiljardären Ilija Batljan och Swedbankfonden Robur Ny Teknik.

Sveneska Coloreel, som har utvecklat en produkt för digital infärgning av textiltråd, fyller kassan.

Pengarna från nyemissionen ska nu användas för att stötta bolagets tillväxt och marknadsexpansion och möjliggöra för Coloreel att även expandera produkten till nya applikationsområden.

"I denna nyemission får vi in ytterligare ett antal spännande och potenta investerare vid sidan av våra befintliga storägare, Robur Ny Teknik, SEB Stiftelsen, Svea Ekonomi och Ilija Batljan, som också är med i emissionen", uppger bolagets grundare Joakim Staberg.

Bolaget uppger att de upplever en ökad efterfrågan och aktivitet då bolaget nyligen fått en order från företaget Tryckhuset.

”Vi märker en kraftigt ökad aktivitet i och med att fler och fler marknader öppnar upp. Större order som den nyligen annonserade från Tryckhuset AB är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att modernisera och effektivisera användandet av brodyr inom textilindustrin.”, säger Mattias Nordin, VD på Coloreel.

Läs mer