Sök

Izettle-grundaren Magnus Nilsson satsar på Kry – fattar klubban i nätläkaren

Johannes Schildt, vd och grundare Kry och Magnus Nilsson, ny styrelseordförande. Foto: TT/Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tar över ordförandeposten i nätläkaren.
"Jag är stolt och hoppas kunna bidra till nästa kapitel på den resa vi nu är mitt uppe i", säger Magnus Nilsson till Dagens Industri.

I slutet av april dubblades värderingen av nätläkaren Kry när bolaget tog in 2,65 miljarder kronor till en värdering på 17 miljarder kronor.

Bland de nya storägarna fanns kanadensiska pensionsförvaltaren CPP Investments och den amerikanska finansjätten Fidelity.  Även tidigare investerare som Ontario Teachers’ Pension Plan, Index Ventures, Accel och Creandum deltog i rundan. 

Magnus Nilsson grundade Izettle tillsammans med Jacob de Geer och cashade in runt 1,7 miljarder kronor när bolaget såldes till Paypal 2018.

Blir ny styrelseordförande i Kry

Nu fattar han alltså ordförandeklubban i snabbväxande nätläkaren Kry.

"Jag är stolt över att ha blivit vald till styrelseordförande och hoppas kunna bidra till nästa kapitel på den resa som vi nu är mitt uppe i"; säger Magnus Nilsson till Dagens Industri.

"Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och ledningsgruppen för att uppnå vår vision som sätter patienten i fokus."

Magnus Nilsson har i samband med att han kliver in som ordförande också investerat i bolaget. Enligt tidningen äger han en mindre aktiepost som motsvarar ungefär 0,4 procent av bolaget till ett värde av 70 miljoner kronor.

 

 

Läs mer