Sök

Kinnevik och VNV Globals e-doktor Bablylon till börsen – slukas av spac-bolag

KinnevikVNV GlobalNätläkare

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ryktena var sanna

Kinnevik och VNV Globals, som leds av Per Brillioth, portföljbolag Babylon Health köps upp av spac-bolaget Alkuri Global Acquisition Corp, och blir på det sättet noterat på Nasdaq. Det framgår av pressmeddelanden från bägge bolagen.
 

I samband med affären genomför en nyemission på 230 miljoner dollar, motsvarande 1,9 miljarder svenska kronor. I emissionen går både Kinnevik och VNV Global in med 5 miljoner dollar var, motsvarande strax över 40 miljoner kronor. 

Det innebär att de två svenska investmentbolagen kommer äga 13 procent, i Kinneviks fall, och 10 procent i VNV Globals fall när transaktionen är slutförd under andra halvan av 2021.

Referenspriset är 10 dollar per aktie och aktien kommer att handlas under det nya kortnamnet BBLN.

Affären förväntas ge en ökning av av Kinneviks substansvärde på drygt 1,8 miljarder kronor, eller 6,60 kronor per Kinnevikaktie.

Vid referenspriset om 10 dollar per aktie förväntas transaktion ha en positiv effekt på VNV Globals substansvärde och innebära en positiv omvärdering av VNV Globals total innehav i Babylon om 14,5 miljoner dollar vilket motsvarar en ökning av substansvärdet om 1,2 procent jämfört med det senaste rapporterade substansvärdet per den 31 mars 2021.

Läs mer