Sök

Doktor.se fyller kassan med halv miljard – ska noteras inom ett år

doktor.seNätläkare

Martin Lindman. Foto: Istockphotos/press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Så går det för den svenska nätläkaren Doktor.se, som siktar på fler förvärv.

Nätläkaren Doktor.se fyller kassan på nytt och plockar in 510 miljoner kronor i nytt kapital, vilket framgår av ett pressmeddelande. Pengar som ska användas både till utveckling av tjänsten liksom förvärv.

Bolaget uppger att närmare en tiondel av Sveriges befolkning idag är registrerade som användare på Doktor.se och att 1,2 miljoner patientkonsultationer gjordes genom bolaget under 2020.

”Vårt uppdrag är att möjliggöra säker och tillgänglig vård för alla, vilket gör vården bättre och mer effektiv”, säger Martin Lindman, vd och grundare av Doktor.se, i pressmeddelandet.

”Genom att göra den första kontakten med patienter digital sparar vi tid och resurser för individen och för samhället i stort. Fler patienter får vård snabbare, medans traditionell vård avlastas. Det frigör i sin tur resurser för de patienter som verkligen behöver fysiska möten. Det är därför vi är så stolta över att erbjuda denna kombination av fysisk och digital hälso- och sjukvård till. Vi kan verkligen göra skillnad.”  

Bland investerarna finns Consensus Fonder och Skabholmen invest. Många av de befintliga ägarna ska också ha deltagit i nyemissionen och stod tillsammans för över hälften av det nya kapitalet. Det framgår även att Oriola Corporations säljer aktier, men att de fortsatt är en av de största ägarna i Doktor.se.

I samband med nyemissionen ska Doktor.se värderas till 5,5 miljarder kronor, rapporterar Di Digital.

Martin Lidman säger också till sajten att de siktar på en börsnotering inom ett år och det här är den sista kapitalrundan innan det sker.

”Vi har som ambition att genomföra en notering under det första kvartalet 2022.”

Omsättningen under 2020 ska, förvärv inräknat, ha landat på 750 miljoner kronor. Resultatet på Ebitda-nivå (före skatter och avskrivningar) ligger på minus 23 miljoner kronor, jämfört med minus 145 miljoner under 2019.

Läs mer