Sök

Pet Media Group fortsätter bygga sin husdjursjätte – köper holländska Puppyplaats

Pet Media group

Pet Media Groups grundare Eyass Shakrah och Axel Lagercrantz. Foto: Istock och press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Fortsätter bygga på sin husdjursjätte.

Pet Media Group fortsätter på den inslagna förvärvsvägen och har nu adderat en nederländsk plattform med fokus på hundar till den expansiva husdjurskoncernen. 

Det handlar om Puppyplaats som startades för cirka åtta år sedan och som enligt Pet Media har blivit synonymt med köpa en fyrbent vän på internet i Nederländerna. Pet Media vill inte uppge vad bolaget betalar för den nederländska tjänsten. 

“Genom att fokusera på trygghet och transparens mellan köpare och säljare har sidan vuxit till den största marknadsplatsen i Nederländerna för hundar”, uppger Pet Media Group i samband med förvärvet. 

Puppyplaats är inte verksamt bara på den nederländska marknaden. Cirka 15 procent av trafiken till plattformen kommer från användare i grannlandet Belgien. 

Har tungt backning

Ursprunget till Pet Media Group hittas i Lindesberg. Det var där ett äldre par grundade och drev sajten Hästnet som 2018 såldes till Axel Lagercrantz som nu är vd. 

Den affären var startskottet till en expansion som hittills omfattat köp av brittiska Pets4Homes samt italienska Annunci Animali. Finansiering har kommit från bland andra Per Brilioth och Björn von Sivers på investeringsbolaget Vostok New Ventures samt Ahsley Heppenstall som haft flera ledande befattningar i Lundinsfären. Det finns fler kopplingar till familjen Lundin. Deras techlåda Back in Black Capital finns också med ägarlistan sedan ett par år tillbaka. 

Vidare har kapital kommit från det svensk-norska riskkapitalbolaget Verdane samt från Otiva som är kopplat till Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert .

“Det senaste förvärvet och rekryteringarna stärker ytterligare Pet Media Groups position som ledande marknadsplats för husdjur och hästar i Europa”, skriver Pet Media efter det senaste tillskottet. 

Det finns andra husdjursinriktade bolag som gör anspråk på framskjutna positioner på den marknad som har fått en skjuts av pandemin (vem har inte hört uttrycket “pandemi-hund” under det senaste året?). 

På Stockholmsbörsens marknadsplats First North finns Swedencare med ett börsvärde på över 10 miljarder kronor. Swedencare är dock snarare fokuserat på tillbehör i husdjurslivet, exempelvis foder och schampo, snarare än köp och sälj av de små eller stora lurviga vännerna. 

Dessutom har Musti gjort stor succé på Helsingforsbörsen under de senaste åren. Musti leds av svensken David Rönnberg i och den gruppen finns bland annat butikskedjan Arken Zoo. 

I samband med fövärvet av Puppyplaats aviserar Pet Media även två rekryteringar: 

Romina Mariano hämtas från Absolut Vodka och hon blir ny marknadschef och Bensam Solomon, tidigare Boston Consulting Group, är ny strategichef för bolaget.

Läs mer