Sök

Annonssamarbete med Swedbank

Swedbank rivstart prisar hållbara idéer – 1,5 miljoner (!) i potten

Breakit

Breakit

Har du en idé om hur ditt företag kan bli mer hållbart? Tävla i Swedbank rivstart – och vinn upp till 500 000 kronor och skräddarsytt stöd när du genomför idén. "Vi ska hitta företagen som vill ställa om", säger Marika Corell på Swedbank.

Över hela Sverige jobbar företagare med att ställa om sin verksamhet, inte bara på grund av pandemin utan även för att skapa ett mer hållbart samhälle. Många har viljan – men kanske inte alltid lösningen på hur det ska gå till.

Hållbar omställning är därför temat när Swedbank för tredje året i rad anordnar Swedbank rivstart, tävlingen som vill hylla företag som gör världen bättre och som tidigare år samlat närmare 7 000 bidrag.

Har du en idé om hur du kan göra ditt företag mer hållbart? Klart du har! Och klart du ska vara med och tävla! Skicka in ditt bidrag här – senast den 2 maj 2021!

”Vi vill hitta bolag som har kommit en bit på vägen, men som behöver ytterligare en knuff för att realisera sin hållbara omställning", säger Marika Corell, ansvarig för Swedbanks företagserbjudande.

Alla som har en idé om hur deras verksamhet kan bli mer hållbar är välkomna att tävla. Ansökningarna har redan börjat komma in och fram till den 2 maj är det fritt fram att skicka in sitt bidrag. Idéerna kan handla om allt från klimat till integration och allt däremellan.

”Företagen som söker ska vilja bidra till en positiv förändring i samhället på något sätt. Men det ska också finnas en strategi, en marknadsplan, ett team och en skalbar affärsmodell på plats", säger Marika Corell om tävlingens grundkriterier.

Pengar och affärsutveckling i potten

Från alla tävlingsbidrag väljs fem finalister ut av en urvalsjury. På finaldagen, den 26 maj, ”live-pitchar” finalisterna sina idéer inför en namnkunnig jury. De vinner mellan 150 000 och 500 000 kronor var, liksom ett tre månader långt affärsutvecklingsprogram skräddarsytt efter bolagets behov. Där ingår individuell rådgivning, föreläsningar och workshops med experter från både Swedbank och andra delar av näringslivet.

”Vi utformar affärsutvecklingen så att den är anpassad efter företagens unika förutsättningar. Att dessutom exempelvis få träffa andra entreprenörer som har erfarenhet av hållbar omställning kan vara väldigt värdefullt för att ta nästa steg i rätt riktning", säger Marika Corell.

Nytt för i år är kategorin Folkets röst, där ytterligare 250 000 kronor går till folkets favoritidé bland de fem finalisterna (totalt kommer 1,5 miljoner kronor att delas ut).

"Syftet med tävlingen är också att belysa den innovationskraft som finns där ute. Vi hoppas att det kan inspirera fler företag att göra mer hållbara val", säger Marika Corell.

Har du en idé om hur du kan göra ditt företag mer hållbart? Klart du har! Och klart du ska vara med och tävla! Skicka in ditt bidrag här – senast den 2 maj 2021!

Läs mer