Sök

Annonssamarbete med Telenor Företag

De ratade Stureplan för Västgötaslätten och vann rekryteringsfördelar – nu efterlyses fler som utmanar digitalt

Mest uppkopplade bolag 2021

Karin Holmberg

Går det att driva företag var som helst? Filip ”Techbonden” Samuelsson utmanade fördomar om tillväxtmöjligheter och bytte storstad mot hästgård.
Nu söker Breakit och Telenor fler digitala pionjärer och lägger marknadsföring värd 100 000 kronor i tävlingspotten.

Att driva en startup innebär många timmar framför datorn. Men till skillnad från många andra företagare, behöver en jobbpaus för Filip Samuelssons inte innebära en sväng till kaffeapparaten – han tar lika gärna en tur ut till stallet istället:

”Utifrån kan det säkert se ut som en utmaning att driva ett företag från en hästgård på Västgötaslätten, men personligen tycker jag att det fungerar superbra. Det gäller egentligen bara att se till att sätta upp dagliga mål för att få saker gjorda. Det har vi lyckats med”, säger Filip Samuelsson, som tillsammans med Jonny Lindén grundat Blipp, ett snabbväxande bolag vars affärsidé något förenklat innebär att erbjuda samma tjänster som du får hos bilhandlaren fast för privata bilaffärer.

Är ni det smartast uppkopplade bolaget 2021? Nominera er här!

Fördelar utanför Stockholm

När bolaget för tre år sedan valde de en adress vid Stureplan för att inte riskera att någon skulle ha fördomar om deras seriositet utifrån adressen, men nu har Filip flyttat tillbaka till sina rötter och är öppen med att en stor del av arbetet utförs från hästgården utanför Karlsborg. 

Man kan hitta en helt annan kompetens och lojalitet i en mindre stad kontra en större

Det innebär mer livskvalitet, med större närhet till naturen, men Filip har även upptäckt många andra fördelar med att inte ha ett platsbundet Stockholmsperspektiv på företagandet:

”När det kommer till rekrytering kan man hitta en helt annan kompetens och lojalitet i en mindre stad kontra en större. Och som företagare har vi alltid blivit väldigt positivt bemötta, landsbygden behöver fler företag.” 

Är ni det svenska bolag som jobbar techsmartast 2021? Läs mer om tävlingen och nominera er här!

Häst istället för dator

Under namnet ”Techbonden” delar Filip med sig av sin vardag på Instagram, om hur det är att driva ett av Sveriges snabbväxande techbolag från hästgården utanför Karlsborg. Där 17 hästar som kräver omvårdnad automatiskt ser till att han får balans i livet:

”Istället för att sitta sexton timmar framför datorn, kan jag sitta tolv och vara ute med hästarna fyra timmar varje dag.”

Ny tävling

Allt fler har liksom Techbonden börjat se fördelarna med att kunna arbeta på andra ställen än det traditionella kontoret. 

”I och med pandemin ser vi att distansarbetet har ökat. Det ser vi på Telenor som positivt, vi vill ju att alla Sveriges företagare ska ha en riktigt bra och säker uppkoppling för att kunna jobba effektivt – vi vill att man ska kunna leva och bo på sin drömplats, och ändå vara närvarande i ett företag”, säger Ulrika Steg, affärsområdeschef för Telenors företagsaffär.

Med tävlingen vill vi vaska fram guldkornen i Sverige, de verkligt digitala företagen som kan inspirera oss andra

För att utmana fördomarna om att platsen bestämmer var ett företag kan utvecklas och för att inspirera fler till att våga ta det digitala steget, utlyser Telenor nu en tävling i samarbete med Breakit:

”Med tävlingen vill vi vaska fram guldkornen i Sverige, de verkligt digitala företagen som kan inspirera oss andra.”

Vinnaren kommer att avslöjas under Breakit 24 Live den 20:de maj. I prispotten ligger – förutom ära, statyett och diplom – hela 100 000 kronor i marknadsföring på Breakit.

”Vi vill hitta fler som har en historia som Techbonden, som jobbar digitalt och får till den där balansen i livet som alla letar efter”, säger Ulrika Steg och uppmanar Sveriges företag att tävla om titeln som det mest uppkopplade bolaget 2021. 

I en tid när alla ställer om – är ni det svenska bolag som jobbar techsmartast 2021? Läs mer om tävlingen och nominera er här!

Läs mer