Sök

SEB i samarbete med Google: "En nyckelpartner"

SEBGooglefintech

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

SEB inleder ett strategiskt samarbete med Google Cloud, som ska hjälpa storbanken med sin digitaliseringsresa.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya partnerskapet handlar om att SEB breddar användningen av Googles molntjänster. För närvarande använder sig SEB:s innovationsstudio och nästa generations bankplattform, SEBx, av Googles infrastruktur- och datamolnteknik. Framöver ska SEB se till att Google Cloud används mer genomgående i hela koncernen.

Det utökade partnerskapet med Google Clooud beskrivs vara ett viktigt steg i SEB:s teknologiska transformation.

”Tillsammans med Google Cloud kommer vi att påbörja resan till molnet och accelerera vår digitaliseringsplan. Detta partnerskap kommer att möjliggöra användandet av data på ett smartare sätt och skynda på skapandet av nya innovativa lösningar för våra kunder. Google Cloud kommer att vara en nyckelpartner på vår dataresa, både på infrastruktursidan och som världsledande experter inom artificiell intelligens”, säger Johan Torgeby, vd för SEB.

Storbankerna, exempelvis SEB, utmanas idag av en rad digitala uppstickare när det kommer till allt från bolån till sparkonton och betallösningar. Det mest kända exemplet är kanske Klarna, vars vd Sebastian Siemiatkowski ofta riktar kritik mot bankerna.

”De globala detaljhandels- och banksystemen är inte “döda”, men de är ofta oförklarligt komplicerade för dem de är tänkta att betjäna. Ineffektivitet och dålig service gör att kunder letar efter smartare alternativ som bättre svarar mot deras behov," har han exempelvis tidigare sagt.

Läs mer