Sök

E-handelsnoteringar, miljardsuccéns skygga grundare och framtiden för Kivra

KivraTrustly

Foto: Dobb & Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Breakit Live, som sänds 13.30 på vår startsida, gästas av Kivras vd Anna Bäck. I studion finns också Breakits vd Camilla Bergman.
Här är dagens ämnen.

Idag 13:30 dundrar vi igång Breakit Live direkt med två heta börsnyheter. Det handlar om e-handlare som är på väg mot börsen och Rugvista som började handlas idag.

Vi kommer att fördjupa oss i veckans stora nyhet om att Trustly gör nästan varannan krona i vinst. Samtidigt som de växer kraftigt. Vad innebär det egentligen för bolaget och vilka är de skygga grundarna bakom Trustly?

Men det är även deklarationstider, något som brukar betyda att kivra får mängder med nya användare. Idag har fyra miljoner svenskar Kivra – en imponerande siffra men ändå en bit ifrån tjänster som Swish och Bankid. 

Bolaget har doppat tårna i tjänster som digitala kvitton och fakturor, men hur ska de fortsätta växa framåt? Den frågan ställer vi oss själva och Kivra-vd:n Anna Bäck i dagens sändning.

Det blir också en diskussion om “Text me when you are home”, ett upprop som blivit viralt efter mordet på 33-åriga Sarah Everard i Storbritannien. Appar som ska göra kvinnor säkrare har sett ett kraftigt ökat intresse, svenska bolag vill erbjuda tjänster som ska göra att kvinnor kan känna sig tryggare, men går det egentligen att bygga affärer på rädsla?

Missa inte Breakit Live 13:30 och kom ihåg att ställa frågor till gästen under sändningen.

Ps. Om du inte kan titta 13.30 så kan du lyssna på podd-versionen som släpps på fredagar! Sök upp Breakits Podcast och prenumerera!

Läs mer