Sök

Mattkungens e-handlare Rugvistas till börsen – noteringen "kraftigt övertecknad"

Rugvistae-handelBörs

Michael Lindskog, VD för RugVista

Breakit

Breakit

E-handlaren börsnoterades idag.

Rugvista, som säljer mattor via e-handel, tog idag klivet in på börsen. I ett pressmeddelande inför noteringen meddelade bolaget att teckningserbjudandet blev ”kraftigt övertecknat”.

Bolaget fick ett marknadsvärde på 2,5 miljarder kronor inför noteringen med en teckningskurs på 125 kronor. I samband med noteringen sålde huvudägaren samt ett ”fåtal andra aktieägare” aktier till ett värde av 1,5 miljarder kronor.

”Vi är tacksamma över det stora intresset för att investera i RugVista Group och jag tycker personligen att det är motiverande att flera tusen småsparare anmälde intresse för att investera samt merparten av våra medarbetare. Det är inspirerande att vi är i en position där vi kan ta detta steg i organisationens utveckling och uppskattar förtroendet som cornerstone-investerare och andra investerare har givit vår långsiktiga ambition och strategiska plan”, säger Michael Lindskog, VD för RugVista i en kommentar.

”Att bli ett noterat bolag kommer att öka vår förmåga att nå våra långsiktiga mål och jag ser fram emot att välkomna de nya aktieägarna ombord på vår fortsatta resa.”

Lugn start

Tecknar aktier i samband med noteringen gjorde bland annat TIN Fonder, Roosgruppen, Knutsson Holdings, OstVast Capital Management och Adrigo Asset Management.

När aktien började handlas strax efter nio-tiden gjordes avslut kring 127 kronor, en liten ökning jämfört med teckningskursen. Kursen föll sedan tillbaka till 125 kronor, det vill säga teckningskursen.

Rugvista grundades av Malmö-entreprenören för 16 år sedan, då under namnet Carpetvista. Idag är bolaget en av världens största matthandlare på nätet, och under 2020 uppgick Rugvistas nettoomsättning till 562 miljoner kronor och det justerade rörelseresultatet till 109 miljoner kronor.

Breakit kunde redan i februari avslöja detaljer om Rugvistas börsnotering och planer.

Läs mer