Sök

Tesla utser ny chef inom tunga lastbilar – Musk får titel som Technoking

TeslaTransport

Elon Musk. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Tesla-grundaren får ny, lite udda, titel.

Att Tesla-grundaren Elon Musk gillar att ha en hög svansföring kan knappast komma som en överraskning för Breakits läsare.

Nu tar han ett steg till och har från och med nu har titeln "Technoking of Tesla". Beskedet kom i ett börsmeddelande från elbilstillverkaren och innebär också att finanschefen Zach Kirkhorn får titeln "Master of coin". Det sistnämnda en blinkning till att Tesla tidigare i år investerade 1,5 miljarder dollar i bitcoin och efter uppgången i kryptovalutan faktiskt tjänat mer på bitcoins än vad de har gjort på att sälja bilar.

Chef på ny topposition

Samtidigt berättar bolaget att  Jerome Guillen, idag President Automomtive, har övergått i rollen som ny chef för Tesla Heavy Trucking.

"När Tesla förbereder sig på att komma in på den kritiska marknaden för tunga lastbilar för första gången kommer Guillen nu att utnyttja sin omfattande bakgrund inom denna bransch för att fokusera på och leda alla aspekter av Tesla Semi-programmet, inklusive relaterade laddnings- och servicenätverk", skriver bolaget i ett dokument som skickats in till finansinspektionen SEC.

Senare i år hoppas Tesla att kunna sätta igång med massproduktion av deras pickup som har fått namnet Cybertruck.

Elon Musk och Zach Kirkhorn kommer också att behålla sina titlar som vd och finanschef

Läs mer