Sök

Bolt skänker elsparkcyklar till sjukhusen: "Hoppas det kan göra vardagen enklare"

BoltElsparkcykel

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Får nytt liv – i kulverterna under sjukhusen.

Elsparkcyklarna har som bekant invaderat våra gator de senaste åren och har skapat både irritation och glädje hos stadsbefolkningen.

Men med tanke på hur mycket riskkapital som pumpats in i bolagen (kolla bara här och här) så är nog elsparkcyklarna något vi kommer att behöva vänja oss vid i stadsbilden. 

Just nu pågår ett race där flera av de allra största bolagen som ställer ut sparkcyklar uppgraderar sina flottor till mer hållbara och stabilare varianter. 

Men vad händer då med de gamla?

Ska göra så att vårdpersonal slipper gå så mycket

Bolt, som också är ett taxibolag har hittat ett sätt att få de avlagda sparkcyklarna att få nytt liv.  Just nu rustas ett gäng upp och ska skänkas till S:t Görans sjukhus och Karolinska.

"Vi kände att vi ville göra något för alla läkare, sjuksköterskor och annan medicinsk personal som har det intensivt just nu på sina arbetsplatser", säger Alexander Liljeblad, chef för Bolts elsparkcykelverksamhet i Sverige i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning från sajten travelnursing kan vårdpersonal ibland behöva gå upp till 8 kilometer under ett 12-timmarspass.

"Vi hoppas att elsparkcyklarna vi skänker kan göra deras vardag lite enklare när de behöver transportera sig smittsäkert från punkt A till punkt B."

Bolt har tagit liknande initiativ i bland annat  Polen och Baltikum där bolaget också har verksamhet.

Läs mer