Sök

Roblox fyller på med 520 miljoner dollar – direktnoteras på börsen

RobloxGaming

David Baszucki, grundare och vd Roblox. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Värderingen rusar.

Roblox finns i nästan varenda barns mobiltelefon och är en spelplattform där man förutom att spela även kan göra egna spel och lägga ut. I slutet av oktober ansökte bolaget om en börsnotering men senarelade planerna efter att bolag som Airbnb och Doordash mer än dubblats direkt när aktierna sattes på börsen. Nu väljer Roblox att göra en direktnotering på börsen. Det innebär att det blir marknaden som sätter priset på aktien istället för en mer traditionell notering där aktier säljs till en specifik kurs inför att handeln drar igång. Svenska Spotify startade en trend när de gjorde likadant vid sin börsnotering.

Roblox meddelar också att de tagit in 520 miljoner dollar , motsvarande 4,33 miljarder svenska kronor, under en Series H-finansieringsrunda. Rundan värderar bolaget till 29,5 miljarder dollar, motsvarande 240 miljarder svenska kronor, uppges det i ett pressmeddelande. Så sent som i februari förra året värderades Roblox till 32 miljarder kronor.

I rundan deltog Altimeter Capital och Dragoneer Investment Group jämsides befintliga delägare som The Investment Group of Santa Barbara och Warner Music Group.

Roblox skriver att de nya pengarna ska användas för att påskynda bolagets tillväxtinitiativ.

Gör som Spotify och direktnoteras på börsen


Roblox lanserades 2006 och har under pandemin fått ett uppsving när hemmasittande barn börjat spela mer. Intäkterna i det tredje kvartalet var upp 91 procent och antalet dagligt aktiva användare nästan fördubblat till 36,2 miljoner.
 

Läs mer