Sök

Joy återuppstår trots konkursförvaltarens tvivel – Anna Ullman Sersé tar över rodret

JoyKonkurse-handel

Anna Ullman Sersé är ny vd på comebackande Joy.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Med krisen dog den sista möjligheten” – eller?
Joy återuppstår som e-handel med nya ägare.

MQ-ägda kedjan Joy har fått nya ägare sedan bolaget gick i konkurs i mars i år och laddar för en nystart under 2021. Det skriver Ehandel.se och hänvisar bland annat till kedjans egna kanaler på sociala medier.

Enligt sajten är en av de nya ägarna Nellys tidigare vd Anna Ullman Sersé. Hon kommer också att bli vd för Joy.

“Vi är ett helt nytt team som kommer att driva Joy nu och vi ska göra allt för att göra er kunder nöjda”, går det att läsa på Joys Facebooksida.

På Linkedin avslöjar den nya satsningen att de till en början bara kommer att finnas som e-handel men att de kommer att jobba med "nya former av fysisk handel" också.

”Vi tyckte det var otroligt sorgligt och trist att en sådan anrik och välkänd klädkedja skulle försvinna från den svenska modeindustrin” säger Anna Ullman Serse, vd och delägare i nya Joy på Linkedin.

”Vi ser mycket stor potential i att återigen kunna erbjuda dessa kvinnor kläder som är snygga, prisvärda och har en riktigt bra passform.”

Lämnade Nelly förra året

Anna Ullman Sersé lämnade Nelly i slutet av 2019 efter ett och ett halvt år som vd på bolaget. Anledningen sades vara att rollen krävde mer närvaro i Borås, där Nelly har sitt huvudkontor, än vad hon kunde avvara. 

"Vi ska flytta lagret från Falkenberg till Borås under de närmaste två åren. Det kommer kräva mer närvaro där än jag är beredd att ge eftersom jag har familjen i Stockholm. Det är den huvudsakliga drivkraften bakom mitt beslut", sa hon till Breakit då.

Det var i maj som Joys konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson meddelade det dystra beskedet att det inte fanns några köpare som var intresserade av bolaget efter konkursen. 

”Hela branschen hade jätteutmaningar innan corona och med krisen dog den sista möjligheten”, var budskapet då. 

Men nu ser Joy alltså ut att vara på väg tillbaka igen. På sajten Joyshop.se hänvisas besökarna att följa kedjan på Instagram och Facebook, med beskedet: “Glada nyheter för 2021. Vi kommer tillbaka!.”

Läs mer