Sök

Ny rekordmånad för e-handeln – 85 procent handlade på nätet i november

e-handel

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"En nivå vi inte har registrerat förut".

E-handeln har fått ett rejält uppsving när corona-pandemin dragit in över världen och Sverige och nya rekordnivåer har registrerats nästan varje månad. 

Och november blev inget undantag enligt Postnords e-barometer som publicerades på tisdagen.

"Vi har länge trott att e-handeln kommer att nå nivåer där de allra flesta har e-handlat något den senaste månaden men vi trodde inte att det skulle ske så snabbt", säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på Postnord i ett pressmeddelande.

"Att 85 procent av svenskarna har e-handlat är dock en nivå vi inte har registrerat förut och det hade sannolikt tagit två till tre normala år för att komma dit e-handeln är nu".

Men att det är just i november som en ny toppsiffra registreras förvånar inte. Shoppinghögtiden Black friday infaller som bekant under månaden och det är också en period där julhandeln tar fart. 

Samtidigt visar rapporten att konsumenterna oroar sig alltmer för att bli smittade och de negativa ekonomiska konsekvenser som viruset kan få. Tre av fyra oroade sig för sin egen eller sina anhörigas hälsa enligt undersökningen.

Läs mer