Sök

Cherrie bryter med Nakd efter kritiken – backas upp av Zara Larsson

Nakde-handel

Cherrie,. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Det har gjort mig chockad men framförallt ledsen”, säger hon på Instagram.


Kritiken mot Nakd varit hård i veckan efter att tidigare medarbetare och praktikanter gått ut på sociala medier och vittnat om ett hårt arbetsklimat. Kritiken rör bland annat utnyttjandet av praktikanter och orimliga arbetstider. 

Breakit, med flera medier, har rapporterat om kritiken och flera samarbetspartners och influencers har valt att bryta med Nakd efter att informationen framkommit. 

“Chockad och ledsen”

Nu meddelar den svenska R&B-stjärnan Cherrie, som bland annat vunnit grammis, att hon avbryter den kollektion hon utvecklat tillsammans med Nakd. 

I ett inlägg på Instagram berättar Cherrie att hon avslutat samarbetet efter att ha tagit del av berättelser från personer som vittnar om hur de blivit dåligt behandlade av Nakd. 

”Det har gjort mig chockad men framförallt ledsen. Ledsen för att jag snart i ett år jobbat på att ta fram en kollektion med ett företag jag inte kan stå bakom”, säger Cherrie i sitt inlägg. 

Hon berättar att hon besökt Nakds kontor en gång, och då noterat att bilder på tidigare kollektioner bara innehöll vita personer. 

”Jag blev direkt motiverat att äntligen få öppna upp en dörr till en värld som vi aldrig riktigt får ta plats i”. 

Backas av kända profiler 

Cherrie säger att hennes mål med kollektionen var att skapa representation och att hon, trots att hon är stolt över kollektionen och det hon kämpat för,  inte känner att det är värt det. 

”Jag känner med alla som fått utstå de här sakerna på bolaget. Jag backar er, och tack för att ni backar mig”. 

I kommentarsfältet sluter flera profiler upp bakom Cherrie och stöttar hennes beslut. Den svenska världsstjärnan Zara Larsson skriver att Cherrie är en riktigt fin förebild. 

”Cherrie! Tro mig, man vill inte jobba med ett företag och sen ångra sig i efterhand. Starkt och rätt att stå på dig! Ser fram emot att supporta allt från din nästa kollektion som du kan stå bakom, för den kommer snart i framtiden”, skriver Zara Larsson. 

Zara Larsson har själv hamnat i blåsväder för ett samarbete med kinesiska Huawei.

Bland de stöttande kommentarerna återfinns även Benjamin Ingrosso, tech-profilen Quincy Jones III, Miriam Bryant och flera andra kända profiler. 

Kollektionen skulle släppas den 19 december. 

 

Läs mer