Sök

Starbreezes vd avgår på grund av personliga skäl

StarbreezeGaming

Starbreeze logga

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Spelutvecklingsbolaget Starbreezes verkställande direktör Mikael Nermark avgår med omedelbar verkan på grund av personliga skäl.

Starbreeze har de senaste åren drabbats av en rad tunga motgångar. Bolaget hamnade i rekonstruktion 2018, hade stora skulder och ekobrottsmyndigheten gjorde razzia.

Det var i samband med det som Mikael Nermark tog över vd-posten från grundaren Bo Andersson.

När Mikael Nermark nu lämnar ersätts han av Tobias Sjögren, som utsetts till tillförordnad verkställande direktör. Bolagets styrelse meddelar även att man påbörjar en rekryteringsprocess.

"Jag vill passa på att tacka Mikael för hans insatser under sina många år på Starbreeze. Mikael har spelat en stor roll i bolagets utveckling och Starbreeze står idag starkare med fullt fokus på Payday och dess framtida utveckling", säger styrelseordförande Torgny Hellström i ett pressmeddelande.

Tobias Sjögren är medlem av Starbreeze styrelse och har en gedigen bakgrund inom spelindustrin som bland annat ansvarig för DICE Stockholmskontor när första Battlefield spelet lanserades. Han har även innehaft rollen som EVP Business Development för Paradox och vd för dess dotterbolag White Wolf.

Läs mer