Sök

Gamingbolaget Roblox förbereder börsnotering i USA

RobloxGamingBörs

David Baszucki, grundare och vd Roblox. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Hoppas på en värdering på över 70 miljarder kronor.

Roblox finns i nästan varenda barns mobiltelefon och är en spelplattform där man förutom att spela även kan göra egna spel och lägga ut.

Nu förbereder sig bolaget för att noteras i USA. Bolaget arbetar med investmentbanker och en notering kan komma i början av nästa år, enligt uppgifter till Reuters.

Enligt uppgifterna förväntar sig Roblox  att värderingen kan dubblas mot den senast kända på 4 miljarder dollar, uppger källor. Det skulle isåfall innebära att bolaget skulle värderas till strax över 70 miljarder svenska kronor.

Uppgifterna kommer efter det senaste halvårets kraftiga uppgång för spel i spåren av coronapandemin och nedstängningarna som följt. I det andra kvartalet spenderade amerikanska konsumenter rekordhöga 11,6 miljarder dollar på spel och tillbehör, enligt analysfirman NDP Group. Det var en ökning med 30 procent mot året innan.

Kan göra som Spotify

Reuters källor säger att Roblox diskuterar ifall man ska välja en direktnotering, som bland annat Spotify gjorde, eller en traditionell börsnotering. Roblox har avböjt att kommentera uppgifterna.

Roblox tog i februari in 150 miljoner dollar i en finansieringsrunda som leddes av Andreessen Horowitz. Företaget hade då över 115 miljoner månatligt aktiva användare.

Förra månaden gick Unity Software, som ligger bakom en populär spelmotor, in på börsen och aktien har sedan dess stigit mer än 60 procent.

Läs mer