Sök

City Networks köps upp för 300 miljoner – utmanar Amazon och Microsoft

Molntjänst

Ivers vd Carl-Magnus Månsson och City Networks grundare Johan Christenson. Foto: Press/Istockphoto

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill bli störst i Europa.

EQT-bolaget Iver köper upp Johan Christensons molntjänstbolaget City Network i en affär som värderar bolaget till cirka 300 miljoner kronor. Det rapporterar Di Digital. City Network har sin bas i Karlskrona och grundades av Johan Christenson 2002, tillsammans omsätter de två bolagen 2,5 miljarder kronor efter affären och nu vill man utmana jättar som Amazon Web Services och Microsoft Azure.

”Europa är världens största marknad. Ska du bli ledande på den, som jag under en lång tid drömt om, kräver det en del muskler. Vi har bra tjänster, men om man ska nå hela vägen behövs det en extra kraft som Iver och EQT kan ge”, säger Johan Christensson till Di digital.

Vill ha europeiska molntjänster

Carl-Magnus Månsson, vd på Iver, menar att många EU-länder nu satsar på att bygga alternativ till molnjättarna i USA. 

”Vi ska vara Europas ledande molnalternativ inom fem år. Jag anser att vi delvis redan nått den positionen genom förvärvet av City Network, men nu ska vi se till att alla andra också förstår det”, säger Carl-Magnus Månsson

Efter affären kommer City Network att drivas vidare under sitt egna varumärke och Johan Christenson blir chef för det affärsområdet. Totalt sysselsätter koncernen 1250 medarbetare.

Läs mer