Sök

Mimbly vill göra tvättmaskinerna bättre – får 19 miljoner kronor

Mimblyklimat

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Vd:n Isabella Palmgren: "Det känns oerhört roligt"

Mimbly är en startup som vill få världen att tvätta smartare. Bolaget – som är sprunget ur Chalmers i Göteborg – har utvecklat en patenterad teknik som återvinner upp till 70 procent av vattnet i tvättmaskiner samt filtrerar bort mikroplaster.

Nu står det klart att bolaget tilldelas 19 miljoner kronor från Europeans Innovation Councils fond för gröna innovationer.

Pengarna ska användas till att kommersialisera ”Mimboxen”, som är den produkt som bolaget står bakom.

”Vi har flertalet kunder som väntar på sina produkter och vi kommer efter de kommande piloterna att starta produktion, där vi redan har en riktigt bra produktionspartner i Sverige. Det känns det oerhört roligt att kunna växa bolaget genom att anställa flera grymma medarbetare som tror på vision om plastfria vatten i vår natur”, säger Isabella Palmgren, VD och medgrundare.

Mimboxen går att koppla ihop med vanliga tvättmaskiner och Mimbly ska nu pilottesta produkten tillsammans med 22 kunder som har en kapacitet på 11.000 tvättstugor.

Bolaget grundades 2017 av Isabella Palmgren, Nicolas Maxant och Emil Vestman. Vid årsskiftet tog Mimbly in en 8,5 miljoner i riskkapital.

Läs mer