Sök

Okände Breakit-grundaren säljer sin startup Trigger till SpectrumOne

Trigger Company

Erik Otterberg, vd och medgrundare av Trigger Company och Eric Gisaeus, medgrundare Breakit

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill växa i Europa tillsammans med ny ägare.

Den digitala marknadsföringsbyrån Trigger Company, med medgrundaren och vd:n Erik Otterberg i spetsen, säljer hela verksamheten till First North- och Merkur-noterade dataanalysbolaget SpectrumOne.

“Det känns mycket spännande att få driva vidare vår affär med kompetens och resurser från SpectrumOne. Jag är otroligt stolt över att vi byggt ett bolag som utmanar gamla sätt att jobba i mediabranschen och att det uppmärksammas av ett så innovativt bolag som SpectrumOne”, säger Trigger Companys medgrundare Erik Otterberg.

Prislappen landar på 6,5 miljoner kronor och köpet sker genom att ägarna tilldelas aktier i SpectrumOne. 

Med sin plattform vill SpectrumOne erbjuda ett verktyg där användare kan samla, analysera och visualisera stora mängder data. Nu ska Trigger Company, som grundades 2016 för att göra annonsmarknaden mer digital och transparent, göra så att bolaget även kan erbjuda sina kunder ett verktyg för att agera på informationen. 

SpectrumOne ser köpet av Trigger Company  som en nyckel när ska expandera ut i Europa.

"SpectrumOne har stora ambitioner inom marketing tech, så Triggers strategiska och praktiska kompetens inom det området passar perfekt in för att nå dessa ambitioner. Trigger får samtidigt del av deras teknik, nätverk och kompetens. SpectrumOne delar dessutom visionen med oss om att digitalisera och automatisera branschen vilket gör att vi tycker detta är spännande", säger Erik Otterberg.

Totalt är det tre aktiva medgrundare liksom bolaget William Arthur Trust som säljer i affären, där hittar vi bland annat medgrundaren Eric Gisaeus. Han skulle även kunna kategoriseras som Breakits okände medgrundare

Serieentreprenören Eric Giseus har även varit med och grundat bolag som Leeads, Ocast och School Parrot.

"Nu kommer mycket fokus att ligga på att integreras i organisationen hos SpectrumOne. Koncernen har stora ambitioner att etablera sig i Europa med flera erbjudanden och vi på Trigger blir en viktig del för SpectrumOne att kunna erbjuda fler tjänster till sina plattformskunder", säger Erik Otterberg.

Trigger omsatte 20 miljoner kronor under 2019 med ett resultat på 500.000 kronor.

Läs mer