Sök

Miljonregn över Alex Schulman – så mycket pengar tjänar han

Alexander Schulman ABPoddarLön

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Poddprofilen och författaren Alex Schulman unnade sig själv en löneförhöjning på cirka 3 miljoner kronor under förra året.

Alex Schulman driver en av Sveriges största poddar tillsammans med vännen Sigge Eklund och skriver regelbundet krönikor i Expressen. Under 2018 släppte han boken Bränn alla mina brev, som fick lysande recensioner och sålde som smör. I maj 2019 år stod det klart att boken blir film. Under förra året arbetade han med en ny bok – Överlevarna – som handlar om tre bröder som mist sin mor. Boken ska släppas i september i år.

Alex Schulmans årsredovisning för 2019 har nyligen kommit in till bolagsverket och den visar att han omsatte 12,9 miljoner kronor, vilket är en ökning jämfört med året innan då han omsatte 9,7 miljoner kronor. 

De ökade intäkterna beror på fler uppdrag och försäljning av böcker, enligt årsredovisningen.

Bolagets vinst landade på cirka 2,8 miljoner kronor vilket är på samma nivå som året innan. Det som skiljer sig jämfört med 2018 är däremot bolagets personalkostnader.

Höjer sin lön rejält

Alexander Schulman plockar i vanlig ordning ut en redig lön och 2019 var den cirka 3 miljoner högre än året innan. 

Hans bolag, som har en anställd (rimligtvis Alex Schulman själv) hade 9,1 miljoner i personalkostnader. Det kan jämföras med 6,4 miljoner året innan. 

I årsredovisningen framgår också att Alex Schulman gör en utdelning på cirka 2 miljoner kronor. 

Breakit har sökt Alex Schulman för en kommentar. 

Läs mer