Sök

Annonssamarbete med MINI

MINI:n som tar ”gokart-känslan” till nästa nivå: ”Helt otroligt pigg”

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

En ikon i över 60 år – med ett uttalat hållbarhetstänk redan från start.
Nu kommer bilmodellen som förkroppsligar all historia som MINI byggts på:
”Den kommer att bli en dundersuccé”

Sportig men hållbar. Uppseendeväckande men prestigelös. Liten men självsäker.

Ända sedan den kaxige britten för första gången rullade ut på vägarna, mitt under 50-talets bensinkris, har MINI förkroppsligat miljötänket.

Vi har en autentisk historia av att göra den resurseffektiva och lilla bilen

Mindre förbrukning, mindre trängsel men samtidigt mer att köra. MINI har genom åren blivit en ikon och nu kommer bilen som ska ta märket in i nästa generation. Nu släpps den helelektriska MINI Cooper SE, och förväntningarna är lika höga som förbeställningarna är många.

Leasa nya MINI Electric från 3 995 kronor

”Vi har en autentisk historia av att göra den resurseffektiva och lilla bilen, så MINI är född ur en hållbarhetsfilosofi och ligger helt rätt i tiden. Att vi nu släpper en helelektrisk modell är helt fantastiskt”, säger Tina Jarlerud, Nordisk Marknadschef på MINI.

Ett medvetet val

MINI:s plug in-hybrider har blivit enormt populära bland människor som bor i eller nära en storstad, tack vare sin flexibilitet och sitt unika uttryck. Tina Jarlerud tror att helelektriska MINI Cooper SE kommer attrahera samma målgrupp.

”Vi vet att våra kunder gör medvetna val när det gäller saker som resmål och kläder. För dem är MINI ett lika medvetet val. Det som gör bilen unik är en känsla som är svår att sätta fingret på, livet blir lite roligare och man blir lite gladare när man sitter i bilen”, säger Tina och skrattar.

Trots sin ringa storlek har MINI alltid kunnat hävda sig både på racingbanan och på landsvägarna. MINI Cooper SE, med sina 184 hästkrafter starka motor, är inget undantag. 

”Den är helt otroligt pigg. Vi brukar prata mycket om gokart-känslan när man kör en MINI, men här är den känslan verkligen upphöjd till två. Att den nästan är ljudlös adderar bara till den känslan, bilen känns helt fantastisk att köra.”

Trend att köpa en mindre bil

För den som letar efter en bjässe till bil har MINI förmodligen aldrig funnits på kartan, men enligt Tina ser de en tydlig ”downsizing”-trend i samhället, där MINI Cooper SE kommer smälta in perfekt.

”Allt fler tänker efter när det gäller hur stor bil de egentligen behöver. Det går lite mer mot tänket i Sydeuropa. Många kanske har fördomar mot småbilar generellt, men där ser vi en förändring nu. Känslan av att kunna köra koldioxidneutralt, med de miljömässiga och ekonomiska fördelar som det medför, gör att fler bilköpare kommer fundera ett varv till kring vilken bil de egentligen behöver.”

Och vilken sorts bil behöver egentligen en trendig och medveten person som dagspendlar i stadsmiljö? Kanske en med tidlös design, som är redo att ta klivet in i ett 2020-tal som allt mer handlar om hållbarhet och miljö.

”Antalet förbeställningar har överträffat våra förväntningar, så jag tror att MINI Cooper SE kommer bli en dundersuccé”, avslutar Tina.

Läs mer om nya MINI Electric här

Läs mer