Sök

Annonssamarbete med MatHem

Så kunde inköpsansvariga minska stressen – tack vare Mathem

Johanna Lönn, inköpare och sortimentsutvecklare på Nordic Wellness.

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Hur löser man leveransen av mat och material till en nationell kedja på bästa möjliga sätt?
Nordic Wellness hittade en smidig lösning, tack vare Mathem: ”Det fungerar felfritt”

I samma takt som medlemmarnas muskler svällt har gymkedjan Nordic Wellness sedan starten 1997 bara vuxit och vuxit. För 23 år sedan öppnade det första gymmet i en mindre lokal vid Backaplan.

Nu har kedjan 238 gym i Sverige, och en som har varit med på tillväxtresan sedan 2006 är Johanna Lönn, inköpare och sortimentsutvecklare.

”Jag började som platschef och personlig tränare, och är faktiskt fortfarande PT för mina stamkunder en dag i veckan”, berättar hon.

Läs mer om Mathems företagslösningar här

Kedjans huvudkontor – som ligger på Hisingen i Göteborg – inhyser cirka 50 anställda, och företaget ger gärna personalen en chans att avancera i leden. En av Johannas kollegor började som barnpassare och jobbar nu som it-specialist.

”Vi har en väldigt stark kultur på Nordic Wellness, och om man visar framfötterna finns det väldigt bra möjligheter att växa tillsammans med företaget”, säger hon som är ett levande bevis på det uttalandet.

Ohållbar administration

Men en sådan stor expansion kommer inte utan växtvärk. Som inköpare och sortimentsutvecklare är det Johannas roll att hålla koll på gymmens beställningar av saker som frukt, bär, mjölk och havremjölk, ingredienser till proteindrinkar och annat som bjuds på som exempelvis seniorfika eller sånt som personalen tar del av.

Alla valde lösningen som passade dem, men det blev otroligt spretigt

Att hantera administrationen från 238 gym som alla gör inköpen på olika håll blev till slut ohållbart, och Johanna började leta efter en ny mer central lösning.

”För ekonomiavdelningen blev det alldeles för mycket administration. De var tvungna att lägga in flera olika leverantörer med faktureringsuppgifter, adresser och allt. På en del klubbar gick personalen själva och handlade i matbutiker. Alla valde lösningen som passade dem, men det blev otroligt spretigt”, säger hon.

Fika, frukost eller AW – spana in Mathems matpaket här

Då blev hon kontaktad och informerad om Mathems lösningar för företag. Plötsligt kunde majoriteten av de 238 gymmen beställa från ett och samma ställe. De ansvariga fick bättre översyn, och arbetet med att hålla reda på leveranser och fakturor minimerades.

”Jag vet att många tycker att systemet är otroligt smidigt. De kan göra stående beställningar som kommer automatiskt, och de är enkla att ändra ifall man vill göra en större eller mindre beställning.”

Inte bara matleveranser

Nordic Wellness har de senaste åren haft många anledningar att fira. Och tack vare Mathems system är det också lätt att beställa AW-paket, eller bara ordna en mysig fikastund för medlemmarna eller de anställda.

”Om någon slutar, fyller år eller det är Kanelbullens Dag så vill vi alltid uppmärksamma händelsen för våra anställdas skull. Alla blir ju gladare av sådant. Och av naturliga skäl är det många som inte äter onyttigheter hos oss, då är det väldigt enkelt att istället välja hälsosamma alternativ”, säger Johanna.

Då Mathem samarbetar med Fruktbudet och Clas Ohlson har Nordic Wellness även möjligheten att enkelt beställa frukt på lösvikt och produkter som är bra att köpa i bulk, såsom batterier, laddstationer, skohorn, stearinljus och annat som behövs för att driva runt den dagliga verksamheten. 

Det gör att våra klubbar slipper skicka ut personal som går runt till två-tre butiker och leta material

”Det gör att våra klubbar slipper skicka ut personal som går runt till två-tre butiker och leta material. Det sparar både tid och minskar stressen för våra anställda, något som betyder väldigt mycket för oss.”

Nu ser hon fram emot 2020 och ännu ett år av stor tillväxt, och är trygg i att Nordic Wellness kommer få fortsatta leveranser av Mathem.

”Vi är verkligen nöjda med Mathems tjänst, för oss fungerar det felfritt”

Trött på kvitton och spretig administration? Testa Mathems företagslösning

Läs mer