Sök

Mips ökade rörelseresultatet mer än väntat i fjärde kvartalet

Foto: Mips

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Höjer utdelningen.

Hjälmteknikbolaget Mips redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat och bolaget ökar utdelningen till 3,00 kronor (2,50), väntat var 2,88.

Omsättningen steg 40,7 procent till 87,5 miljoner kronor (62,2). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 82.

"Ökningen av försäljningen har under året främst drivits av befintliga stora kunder. Vi såg även en god tillströmning av nya kunder samt en bra tillväxt och lönsamhet inom samtliga kategorier där vi är verksamma", skriver vd Max Strandwitz i rapporten.

Rörelseresultatet blev 39,0 miljoner kronor (28,7), väntat rörelseresultat var 36. Rörelsemarginalen var 44,6 procent (46,1).

Resultatet efter skatt blev 30,1 miljoner kronor (21,9), analytikerkonsensus 28.

Resultat per aktie hamnade på 1,16 kronor (0,85).

Mips föreslår 3,00 kronor i utdelning (2,50), väntat 2,88.

Bolagets vd utesluter i rapporten inte påverkan från coronaviruset i Kina.

"Vårt helägda kinesiska dotterbolag, våra leverantörer samt det stora flertalet av våra kunders hjälmfabriker ligger i Guangdongområdet i sydöstra Kina omkring 1 000 km från virusets epicenter i Wuhan. Det är givetvis svårt att sia om de framtida effekterna av virusutbrottet. Vad som är klart är att det kommer att dröja en tid innan de kinesiska fabrikerna uppnår full kapacitet på grund av den förlängda kinesiska nyårsledigheten och den sekventiella uppstarten av produktionen, vilket skulle kunna leda till vissa periodiseringseffekter för oss", säger Max Strandwitz.
 

Läs mer