Sök

Efter konkursen – Cykelkrafts sajt får leva vidare

cykelkraftSpobikKonkurs

Foto: Spobik

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Får med sig e-handelsveteraner i bolaget.

Förra veckan kunde Breakit avslöja att Cykelkrafts konkursbo köps upp av tidigare konkurrenten Spobik som drivs av cykelhandelsveteranen Peter Arvidsson.

Nu berättar han mer om detaljerna i ett pressmeddelande. 

Köpet har finansierats av ett konsortium av investerare. En av dem som gått in med pengar är Lars Lindgren, tidigare styrelseledamot i Bygghemma, samt största ägare i e-handlaren Sleepo. Utöver det ska även andra ej namngivna e-handelsprofiler ha gått in med pengar. 

I köpet ingår bland annat varumärket, domäner, e-handelsplattform, kunddatabas och varulager. 

Planen är att fortsätta att driva Cykelkrafts sajt under samma namn. 

“Cykelkraft är ett starkt varumärke och verksamheten omsatte före konkursen runt 250 miljoner kronor. Spobik har en stark organisation med en gedigen kunskap inom cykel, och har bra förutsättningar att driva Cykelkraft vidare. I och med förvärvet av Cykelkraft blir Spobik Sveriges största e-handlare inom cyklar och cykeltillbehör och vi kommer att utveckla den positionen vidare”, säger Peter Arvidsson i en kommentar.

Spobik, som även driver sajten Hockeystore, omsätter runt 60 miljoner kronor. 

“Med den nya ägarstrukturen får Spobik tillgång till både kapital och kunskap för att kunna fortsätta vår tillväxtresa”, säger Peter Arvidsson.

Rekonstruktionen misslyckades

Det var i höstas som Cykelkrafts ägare inledde en rekonstruktion av bolaget. Ett av skälen var att man inte lyckats få in investerare. Det fanns till en början gott hopp om att rekonstruktionen skulle lyckas. 

"Nu blir det en kombination av att gasa och bromsa, vi har fått positiva besked om rekonstruktionsfinansiering. På så sätt ska man klara säsongen som kommer, och komma starkare ur rekonstruktionen. I grunden finns det bra förutsättningar, man har till exempel en stark position inom e-handel", sa rekonstruktören Niklas Emthén då. 

Dock motsatte sig en av de större leverantörerna en rekonstruktion och i december begärdes bolaget i konkurs. 

Läs mer