Om fyra år är vi världsbäst på att skapa miljardbolag inom tech. Inte ens Silicon Valley kommer att slå oss.
Den profetian levererade Skype-grundaren Niklas Zennström för någon månad sedan.
Jag tror han har helt rätt. Aldrig tidigare har vi i Stockholm och Sverige haft ett bättre ekosystem på plats för att bygga upp snabbväxande teknikbolag. Pengar från riskvilliga investerare finns i överflöd, en rad inkubatorer arbetar för högtryck, rekordmånga studenter vill bli entreprenörer och redan nu har en hel hög techbolag, som till exempel King, Klarna och Spotify, blivit internationella succéer.
Men en sak saknas fortfarande. Vi är pinsamt dåliga i en av de mest affärskritiska grenarna - jämställdhet mellan män och kvinnor.
Det är märkligt att Sverige, som generellt sett ligger i världstoppen vad gäller jämställdhet, har misslyckats vad gäller könsrepresentation i startupindustrin.
Den granskning som vi på Breakit har gjort visar att till och med den ökänt mansdominerade finansbranschen ligger långt före.Detta tror jag är det enskilt största hotet mot att vi inom några år springer ikapp och förbi Silicon Valley. Där är sexismen och kvinnodiskrimineringen redan utbredd. Bortsett från den grundläggande rättvisefrågan så är en ojämställd techsektor, krasst uttryckt, dåligt för affärerna.
Kreativitet och innovation frodas inte i strikt homogena miljöer. Samtidigt är vi människor trygghetstörstande varelser och då är den enkla vägen vid exempelvis rekrytering att välja någon som liknar en själv.
Trygghetsfaktorn blir förmodligen ännu tydligare när det handlar om investeringar. En granskning som jag och min kollega Olle Aronsson gjorde i höstas visade att de svenska riskkapitaljättarna nästan enbart valt att investera sina pengar i bolag drivna av män.
Frågan är hur många procents avkastning per år de förlorar på de besluten? En amerikansk undersökning visar i alla fall att techbolag ledda av kvinnor levererar 12 procents högre avkastning jämfört med företag i samma sektor startade av män.
Hårda fakta som borde få även den mest inskränkta riskkapitalisten eller entreprenören på andra tankar.
Avslutningsvis – kastar jag inte sten i glashus? Breakits redaktion består idag av tre unga (nåja), vita män.
Det måste bli bättre. Redan den här veckan kommer vi att anställa en kvinnlig reporter och inom ytterligare ett par veckor lovar jag, här och nu, att rekrytera ytterligare en supervass kvinnlig journalist.
Det är ett strikt affärsmässigt beslut.