Sök

Karin Salegård tar över som vd på Boomerang

Boomerange-handel

Genrebild.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Hon tar över rodret.

Det har minst sagt varit tufft för detaljhandeln på senare tid och en rad klädkedjor har försatts i rekonstruktion eller konkurs. Klädmärket Boomerang är ett sådant exempel. För två år sedan sattes kedjan i konkurs efter över 40 år i klädbranschen. Liksom många andra traditionella handlare hade Boomerang svårt att få fart på e-handeln.

Kort därefter tog Tisenhultgruppen, som ägs av familjen Börjesson, över varumärket. Det innefattade dock inte butiksnätet som stängdes ned medan fokuset lades på e-handeln.

Fredrik Larsson, som tidigare varit vd för Boomerang, klev då in på posten igen. I slutet av förra året slutade han varpå Boomerang Swedens styrelseordförande Malin Nordesjö hoppade in, som en temporär lösning.

Karin Salegård: "Filosofin mer aktuellt än någonsin" 

Nu har Boomerang hittat en ny vd i Karin Salegård, rapporterar Habit.

Karin Salegård kommer närmast från rollen som marknadschef för RNB-ägda Department & Stores, som beskrivs som en ledande aktör för koncept inom lyx- & premiumsegmentet med hundratals varumärken i portföljen. 

Karin Salegård, som börjar i februari nästa år, säger att hon ser fram emot att vidareutveckla Boomerang. 

”Boomerangs filosofi och värdegrund, baserad på kvalitet, enkelhet och långsiktighet har följt med sedan starten 1976. Varumärkets grundinsikt, att tidlös stil alltid övervinner både kortsiktiga trender och realisationer, känns mer aktuellt än någonsin idag”, säger hon till Habit.

 

Läs mer