Sök

Studentkortet begärs i konkurs

Studentkortet

Foto: TT/Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Christen Ager-Hanssens bolag har skulder på flera miljoner.

Studentkortet har under en längre tid har jagats för sina skulder till Skatteverket. Nyligen rapporterade vi också om att bolaget, där Christen Ager-Hanssen är storägare, hade låsts ute från sina kontor av fastighetsägaren. 

Igår kväll avslöjade Expressen att krisen i Studentkortet har trappats upp ytterligare. Nu har nämligen Skatteverket valt att begära bolaget i konkurs. Den totala skatteskulden är nu uppe i 8,7 miljoner kronor.

“Kronofogden avslutade sin verkställighet (utredning om en skuldsatt persons eller ett bolags tillgångar och möjligheter att betala) den 19 november 2019. Vid verkställigheten framgick att gäldenären saknade tillgångar för full betalning av utmätningsfordringen”, skriver myndigheten i konkursansökan enligt tidningen.

Har skatteskulder sedan tidigare

Expressen har inte kunnat nå Christen Ager-Hanssen för en kommentar. Det här är inte första gången som den norske affärsmannen jagas av myndigheterna. Under flera år har Kronofogden sökt honom för en skatteskuld, där den sista delen i den skulden preskriberas vid årsskiftet.

Christen Ager-Hanssen själv har däremot hävdat att han varit utsatt för en häxjakt.

Studentkortet omsatte förra året 52 miljoner och gjorde en vinst på 14,5 miljoner.

Läs mer