Sök

24Storage tar klivet in på börsen – fyller kassan med 100 miljoner

24 StorageLager

Fredrik Sandelin, vd på 24Storage.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det digitala lagerbolaget 24Storage meddelar att de siktar på en notering på Nasdaq First North.

Planen är att noteringen ska ske den 10 december och i samband med noteringen genomför bolaget en nyemission på 100 miljoner kronor. 

Det meddelar 24Storage i ett pressmeddelande.

”Som en av Sveriges ledande aktörer inom self storage med en tydlig tillväxtagenda, kommer noteringen på Nasdaq First North Growth Market att stärka våra möjligheter för fortsatt expansion. Dessutom bidrar en notering till ökad varumärkeskännedom”, säger 24Storages vd Fredrik Sandelin i en kommentar.

Priset per aktie i samband med nyemissionen är satt till 47 kronor, vilket värderar bolaget till cirka 601 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Det rör sig om totalt 2.128.000 nya aktier och anmälningsperioden löper från den 27 november till och med den 6 december i år.

Av nyemissionen på 100 miljoner kronor har redan 75 miljoner kronor säkrats. Bland investerarna i rundan återfinns bland andra Adrigo Asset Management (17 miljoner kronor), Consensus Asset Management via tre fonder (15 miljoner kronor), Johan Thorell via bolag (15 miljoner kronor) och Ivar Kjellberg AB (15 miljoner kronor).

“Urbanisering, trångboddhet och en ökad befolkningsmobilitet driver efterfrågan inom self storage samtidigt som vår affärsmodell med digitaliserade och automatiserade processer gynnar oss som uppstickare och möjliggör skalbarhet och fortsatt tillväxt. Vi är väldigt stolta över det stora intresse vi mött från investerare där de som ingått förhandsåtaganden utgörs av fondbolag och parter med tydlig fastighetskoppling", säger Sandelin.

Så nyligen som i september i år rapporterade vi att 24Storage hade siktet inställt på börsen. Då kom nyheten i samband med att de fyllde kassan med 128 miljoner kronor från aktörer som Staffan Persson och bolagets grundare Michael Fogelberg.

Bland övriga delägare återfinns bland annat Ernström & Co, familjerna Wattin och Tilander, Stadium-grundarna Ulf och Bo Eklöf samt Carl Rosvall, grundare av Protect Data.

Satsar på teknik

Till skillnad från andra lagerföretag fokuserar 24Storage mer på teknik och digitala lösningar. Istället för att ha bemannade förrådslokaler har man satsat på en centraliserad kundtjänst – kunderna sköter sedan sin ärenden helt digitalt. 

Omsättningen i 24Storage landade 2018 på 57 miljoner kronor och bolaget gjorde en förlust på 14 miljoner kronor.

"Resultatet hänger ihop med hur mycket vi skriver upp värdet på fastigheterna" kommenterade Fredrik Sandelin till Breakit i september.

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs mer