Sök

Star Vault bekräftar att Kitten' släpps till Playstation inom kort

Star VaultGaming

Star Vault ligger bakom spelet Kitten'D. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Spelutvecklingsbolaget Star Vault bekräftar nu att spelet Kitten'd lanseras på Playstation den 14 november i Europa och 18 november i Nordamerika.

Star Vault handelsstoppades på Spotlight Stock Market kring lunchtid idag efter att aktien rusat med 74 procent. Det hade då lagts ut info på flera spelsajter att Kitten'd ska lanseras på Playstation VR den 14 november.

Nyheten har senare bekräftats av ett pressmeddelande från Star Vault. Kitten'd kommer att släppas till Playstation i USA den 14 november och i Europa den 18 november. En lansering i Asien är också planerad.

"Vi har äntligen fått ett datum för lansering på Sonys stora spelplattform, PlayStation. Det skall bli väldigt spännande att följa hur spelet tas emot på Playstation som bedöms vara den viktigaste plattformen för Kitten'd", säger vd Henrik Nyström i en kommentar.

När handeln återupptogs vid 16:15 var aktien upp över 150 procent för att sedan sjunka något. Vid 16:45 stod kursen på 0,15 kronor. En ökning på 119 procent.

Det här blir den första lanseringen för spelet på konsolmarknaden. Tidigare har spelet släppts på olika VR-plattformar till PC.

Läs mer