Sök

RNB utser ny vd

RNBe-handelretail

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Finanschefen tar klivet upp.

Klädkedjan RNB, där bland annat Brothers och Polarn & Pyret ingår, utser finanschefen Kristian Lustin till ny vd från och med den 1 januari 2020, enligt ett pressmeddelande.

Kristian Lustin ersätter Magnus Håkansson vars frånträde tidigare har kommunicerats. Han slutar den 31 december i år. Att det blir en intern lösning på vd-frågan inom RNB är positivt anser styrelseordförande Laszlo Kriss.

”Det är bra för RNB med kontinuitet i ledningen. Kristian kan verksamheterna och vi känner Kristian grundligt. Han har gjort ett utmärkt jobb som finanschef under krävande förhållanden de senaste åren, säger Laszlo Kriss.

Kristian Lustin har tidigare även arbetat på Modern Times Group, Munters och Deloitte.

I slutet av september i år vinstvarnade RNB och meddelade att man skulle genomföra en nyemission som skulle tillföra bolaget 85 miljoner kronor.

I den senaste kvartalsrapporten som släpptes i oktober visade på en rörelseförlust på 100,5 miljoner kronor och företaget flaggade för åtgärder som skulle drabba både butiksanställda och personal på huvudkontoret.

Möblerar om i dotterbolagens styrelser 

Samtidigt vill man förändra styrelserna i dotterbolagen från mitten av december 2019. 


I Brothers föreslås nyval av Michael Lemner som ordförande samt omval av ledamöterna Kristian Lustin och Nanna Hedlund.

I Departments & Stores föreslås omval av Magnus Håkansson som ordförande och nyval av Per Thunell samt omval av Kristian Lustin och Lina Söderqvist som ledamöter.

I Polarn O. Pyret föreslås nyval av Michael Lemner som ordförande och av Joel Lindeman och Yvonne Magnusson samt omval av Kristian Lustin som ledamöter. Michael Lemner har varit styrelseledamot i RNB sedan 2013. Yvonne Magnusson är vd för affärsområdet Departments & Stores.

Läs mer