Sök

Asos faller på börsen – efter sänkt riktkurs från storbank

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

E-handlaren Asos faller på Londonbörsen på tisdagen. Detta efter att Morgan Stanley i en analys sänkt riktkursen till 3.200 pence från tidigare 5.000 pence.


Enligt Bloomberg News har banken nu den lägsta riktkursen av de analytiker som bevakar bolaget.

"Trots att Asos fortsatt uppvisar imponerande tillväxt på översta raden, så ökar vår oro för bolagets kassaflöden", skriver Morgan Stanley i analysen och påpekar att bolagets kapitalkostnader (capex) har fyrdubblats under de senaste tre åren.

Även om bolaget för tillfället är välfinansierade så kan den ökade skuldbördan komma att sätta press på likviditeten och tvinga bolaget att skruva ned investeringstakt och tillväxtambitioner.

Banken justerar också ned prognosen för rörelseresultatet för den kommande tre åren med motiveringen att kostnaderna för avskrivningar och amorteringar för den höga investeringstakten ännu inte finns med i konsensusestimaten.

"Om Asos ska fortsätta att nå sitt ebit-marginalmål på medellångsikt på 4 procent, så behöver ebitda-marginalen öka till över 8 procent för helåret 2021/22. Givet den historiska marginalutvecklingen känns det utmanande", skriver banken.

På måndag förmiddag handlades Asos aktie till 4.161 pence. En nedgång på cirka 7,5 procent jämfört med måndagens stängningskurs.

Läs mer