Sök

Klarna lanserar utmanare till Izettles lånetjänst

Klarna

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna. Foto: Sara Lindmark.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ska börja ge företag förskottsbetalningar

Betaltjänstebolaget Klarna lanserar nu det nya finansieringsprogrammet Boost för små- och medelstora företag på sju marknader. Genom programmet får handlare tillgång till snabb finansiering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Sedan start har Klarna hjälpt tusentals handlare att växa genom att skapa bästa möjliga shoppingupplevelse för deras kunder. Med Boost skapar vi nu en enkel finansieringsprodukt för dem, vilket demokratiserar och förenklar tillgången till kapital för SMEs som ofta har tuffa och besvärliga processer med traditionella långivare", säger Michael Rouse, Chief Commercial Officer på Klarna.

Boost är igång i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike.

En pikant detalj i sammanhanget är att Klarna med den nya tjänsten blir en ännu mer direkt konkurrent till grannen Izettle, som köptes upp av amerikanska Paypal tidigare i år. Izettle erbjuder nämligen samma typ av lån under namnet Izettle Advance. Både Izettle Advance och Klarna Boost är dock en slags påbyggnadstjänst för de två företagens befintliga kunder, så om det skapas någon ny stor dragkamp om kunderna återstår att se.

Läs mer