Sök

Svenska gig-startupen Buddler i konkurs

Buddler

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Konkurrent till Tiptapp och Shpock ger upp.

Buddler var på sätt och vis före sin tid. Redan i juni 2016 lanserades en plattform på den svenska marknaden som skulle knyta ihop privatpersoner som behöver hjälp med olika praktiska sysslor med andra privatpersoner som kunde utföra dem. Precis på samma sätt som till exempel Tiptapp jobbar idag.

”Det saknas en bra plattform för att effektivt kunna kommunicera behov till vänner, grannar och främlingar, därför bygger vi Buddler”, förklarade bolaget i ett pressmeddelande när tjänsten lanserades.

Men då fanns bara Buddler i en version för desktop och när bolaget skulle ta nästa steg och lansera även en mobil version uppstod problem. Flera i Buddlers produktteam slutade av personliga skäl och utvecklingen gick i stå. Samtidigt lyckades Buddler aldrig locka några stora skaror av användare och i fredags försattes bolaget i konkurs.

Samtidigt växer konkurrerande tjänster som Tiptapp och Shpock så det knakar.

Enligt Buddlers representant som Breakit talade med på onsdagsmorgonen finns det inte några större skulder i bolaget. Buddler hade planer på en större nyemission men hade innan konkursen bara fått in en mindre summa kapital från en affärsängel.

Läs mer