Sök

Investmentbank spår fortsatt motvind för Bygghemma

Foto: Izabelle Nordfjell/TT.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Även om vädret har normaliserats, och konkurrenterna har börjat höja sina priser, så väntas "fortsatt motvind" för Bygghemma under det fjärde kvartalet. Det framgår av en analys från Berenberg.

Investmentbanken menar att motvinden främst består av att trafiken till det nyligen integrerade förvärvet, Furniturebox, kommer att ta tid innan den har stabiliseras.

Bygghemma har nyligen aviserat planer på att investera i kapacitet för leverans hela vägen till kundernas dörr, så kallad "last mile delivery". Berenberg menar att projektet stärker bolagets tillväxtutsikter men påpekar samtidigt att integrationen av Furniturebox fick större konsekvenser än förväntat. Detta visar på att denna typ av investeringar "inte är utan risk". Det kommer att vara avgörande för bolagets tillväxt, att projektet "levereras i tid och inom budget".

Banken sänker sin prognos för vinst per aktie för innevarande år med 39 procent för 2018, 30 procent 2019 och 29 procent 2020.

Berenberg upprepar rekommendationen köp men har sänkt riktkursen för e-handlaren Bygghemma till 42 kronor från 50 kronor något som Nyhetsbyrån Direkt tidigare har rapporterat om.

Aktien handlades på tisdagen till drygt 31 kronor, vilket är 34 procent lägre än teckningskursen 47:50 kronor som sattes när bolaget noterades på First North tidigare i mars i år.

Läs mer