Sök

Ola Rollén och Spotify-stjärnan Ludvig Strigeus investerar i Nitro Games

Foto: TT samt Daniel Grizelj

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Det svenska spelbolaget tar in kapital från en rad välkända investerare och techprofiler.
Vid börsens öppning rusade aktiekursen med över 30 procent, enligt Omni Ekonomi.

First North-noterade spelbolaget Nitro Games har genomfört en riktad nyemission på 47,4 miljoner kronor innan emissionskostnader till ett begränsat antal institutionella och professionella investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna emitteras till 47,5 kronor per aktie, jämfört med gårdagens stängningskurs om 54,4 kronor. Det innebär alltså en rabatt på cirka 12,7 procent. Pengarna ska primärt användas till marknadsföring och uppskalning av det nya spelet Heroes of Warland.

De som investerar är bland annat Ludvig Strigeus, som ofta beskrivs som en av de stora hjärnorna bakom Spotifys teknik, och Hexagon-chefen Ola Rolléns Iskossala. OP-Finland Micro Cap Fund, Allba Holding samt de tidigare ägarna Swedbank Robur Ny Teknik and Jasperus investerar också.

För befintliga aktieägare kommer nyemissionen att resultera i en utspädning på cirka 27,6 procent.

Ludvig Strigeus, som idag är miljardär, arbetar fortfarande på Spotify. Han har tidigare även grundat och sålt µTorrent, som är ett gratisprogram för fildelning via torrentfiler (du kan läsa om hans spektakulära resa här)

Missa för övrigt inte ljudboken "Sagan om Spotify" – som tar dig med bakom kulisserna på de första skälvande åren inne på Spotify. Där får du också möta kodgenierna – bland annat Ludvig Strigeus – som tog fram tekniken bakom Spotifys första revolutionerande tjänst.

Lyssna direkt på StorytelBookbeat eller Nextory.

Läs mer