Sök

Fintechraketen Stripe värderas till 20 miljarder dollar

Stripe

Stripes grundare, Patrick och John Collison. Foto: Stripe

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Fintechbolaget Stripe fortsätter att värderas allt högre av riskkapitalisterna.

Vid den senaste finansieringsrundan, där 245 miljoner dollar (2,2 miljarder kronor) togs in, värderades Stripe till 20 miljarder dollar - cirka 175 miljarder kronor.

Det senaste kapitaltillskottet ska enligt bolaget användas för produktutveckling, internationell expansion och till att bygga vidare på Stripes betalningsnätverk, skriver nättidningen Business Insider. Enligt en av bolagets två grundare, John Collison, finns det emellertid inga planer på någon börsnotering i närtid.

"Vi är helt fokuserade på verksamheten. Inga planer på en IPO. Inga planer på någon ytterligare finansieringsrunda", säger John Collison till nättidningen.

Stripes programvara används av företag för att acceptera och följa digitala betalningar. Investerarna räknar med att Stripe kan kapitalisera på den snabba tillväxten för onlinebetalningar och bolagets fortsatta internationella expansion.

Bolaget, med företag som Target, Lyft och Amazon bland kunderna, har mer än fördubblats i värde sedan i slutet av 2016 då bolaget vid en kapitalinjektion fick prislappen 9,2 miljarder dollar.

Läs mer