Sök

Smart eye tar in 125 miljoner

Smart EyeÖgonstyrning

Ungefär så här kan Smart eyes system registrera blicken. Foto: Press.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Ögonstyrningsbolaget avslutar nyemission under kvällen.

Smart eye avser att genomföra en nyemission om upp till 2.191.157 aktier riktad till institutionella investerare. Teckningskursen ska bestämmas genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Baserat på tisdagens stängningskurs 57,80 kronor kommer nyemissionen tillföra bolaget cirka 125 miljoner kronor.

"För att arbeta vidare med erhållna design wins och delta i upphandlingar av nya har bolaget behövt, och kommer fortsätta att behöva, skala upp sin organisation", skriver bolaget i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Styrelsen i Smart eye har beslutat att avvika från företrädesrätten för att säkerställa en så kostnads- och tidseffektiv finansiering av detta som möjligt så att bolaget kan täcka sitt rörelsekapitalbehov fram tills att erhållna och potentiellt tillkommande design wins börjar generera tillräckligt stora licensintäkter för att täcka bolagets löpande kostnader."

Prissättning och tilldelning av de nya aktierna förväntas äga rum innan Nasdaq First North öppnar klockan 9 på onsdagen.

Emissionen hanteras av Carnegie.

Läs mer