Sök

Fingerprint trotsar mobilkonkurrens från Asien

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ger inte upp

Fingerprint Cards kommer inte att ge upp om mobilmarknaden trots att bolaget märkt av konkurrensen från Asien. Bolaget anade en annalkande storm för flera år sedan när flera konkurrenter började tillverka biometriska sensorer för telefoner när det blivit en industristandard. Det säger bolagets vd Christian Fredrikson i en intervju med Bloomberg.

"Vi har byggt upp en otroligt bra tillgång i mobilmarknaden och medan många av våra konkurrenter har lämna industrin har vi beslutat oss för att stanna", sade han.

Flera europeiska och amerikanska tillverkare har gett upp affären och så sent som i augusti sade Synaptis att de byter fokus från mobiler till sakernas internet, så kallat internet of things.

Christian Fredrikson säger att bolaget ändå måste bredda sitt produkterbjudande genom att växa irisigenkänning och ta sina sensorer in i nya segment, som bilar, hemmiljöer och betalningslösningar.

Uppgången för sakernas internet erbjuder också stora möjligheter, sade han till nyhetsbyrån.

Fredrikson spår att 10 procent av intäkterna i år kommer att komma från andra segment som också väntas vara mindre volatila än mobilmarknaden. Marknaden för smarta kort väntas bli ett genombrott för bolaget nästa år medan biometri i bilindustrin mer sannolikt får fart under 2020-2021, uppger Fingerprint-vd:n vidare.

Läs mer