Sök

Teknikbolag i sista försök att stoppa Trump-tullar

Donald Trump. Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Tullarna riskerar att höja kostnaden för internet i USA.

En rad av USA:s tyngsta teknologi- och detaljhandelsföretag har gjort en sista ansträngning för att förmå president Donald Trump att avstå från sin plan att införa importtullar på ytterligare kinesiska varor för 200 miljarder dollar, rapporterar Bloomberg News.

Allmänheten hade till och med torsdagen på sig att kommentera Trump-administrationens planer på att införa de nya importtullarna, Donald Trump väntas därefter annonsera sitt tullbeslut på fredagen.

På torsdagens skickade Cisco Systems, Hewlett Packard och en rad andra teknologibolag ett brev till den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer där de uppmanar administrationen att avstå från att införa de nya tullarna.

Genom att höja tullarna på telekomnätverksutrustning skulle administrationen höja kostnaden för tillgång till internet och försena utrullningen av nästa generation av trådlös teknologi, skrev företagen.

En koalition bestående av National Retail Federation och 150 organisationen sade i en separat kommentar till Robert Lighthizer att tillverkningsindustrin, och mindre och medelstora företag i synnerhet, inte snabbt kan anpassa sig, och att de tariffer som införts så här långt inte har lett till några betydelsefulla eftergifter.

Gruppen uppmanade administrationen att avstå från ytterligare tullåtgärder och i stället göra ett nytt försök med samtal för att nå ett handelsavtal med Kina.

Läs mer