Sök

Isabella Löwengrip öppnar för politisk karriär – "Kliar i fingrarna i bland"

Isabella Löwengrip. Foto: Sara Lindmark.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

I valets slutspurt öppnar entreprenören Isabella Löwengrip upp för politisk karriär.
"Det är klart att det kliar i fingrarna i bland när man vill göra en förändring", säger hon till Aftonbladet.

Entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip har varit tydlig med att hon stöttar centerledaren Annie Lööf. Samtidigt har hon riktat hårda kängor till övriga politiker och uttryckt bekymmer över deras brist på digital kompetens.

I valets slutspurt passade Annie Lööf på att bjuda in kvinnliga entreprenör till en privat lunch i Riksdagen – där Isabella Löwengrip medverkade. I en intervju med Aftonbladet beskrivet hon politikern som en stöttepelare som hon kan ringa och fråga saker. 

Isabella Löwengrip utsågs till näringslivets mäktigaste kvinna i våras och har byggt upp en mångmiljonkoncern bestående av bland annat skönhetsmärket Löwengrip Beauty. 

Hon var  politiskt aktiv redan i unga år – och i intervjun öppnar hon upp för en egen politisk karriär.

”Det hade varit väldigt kul, då hade jag satt som mål att bli statsminister någon gång. Jag vet också att Annie skulle göra det väldigt bra. Men, jag tycker att jag har en bra plattform för att kunna påverka oavsett politiken eller inte. Men man vet aldrig... kanske någon gång”, säger hon.

Isabella Löwengrip säger att det kliar i fingrarna och att hon vill göra en förändring, och upprepar sin tidigare tes om SD:s kommande framgångar i valet.

”Men det klart att man vill göra skillnad när det trendar åt det hållet, det är inget jag vill att min barn ska växa upp med”, säger hon.

I intervjun passar hon även på att rikta ett peppande budskap till kvinnlig företagare.

”Tänk inte 10 miljoner i omsättning, tänk 100 miljoner eller en miljard. Där kan jag visa att man kan bli Sveriges mäktigaste näringslivskvinna, köpa ett hus för 30 och vara under 30”, säger Isabella Löwengrip.

Läs mer