Sök

Lågpriskedjan Rusta trotsar butiksdöden – sålde för 5 miljarder

Rustahandel

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Rusta passerade fem miljarder i försäljning, ökade även resultatet rejält.

Lågpriskedjan Rusta ökade omsättningen med 13 procent under det senaste räkenskapsåret som avslutades sista april. Därmed nådde Rusta en försäljning på 5,1 miljarder kronor, skriver branschsajten Market.

I jämförbara varuhus steg försäljningen med fem procent.

"Tillväxten handlar alltså inte bara om att vi etablerar fler varuhus utan också om att kunderna kommer tillbaka och handlar mer av oss", kommenterar vd Göran Westerberg.

Rörelseresultat för 2017/18 landade på 257 miljoner kronor (181) med en rörelsemarginal på fem procent.

Rusta har även haft en stark inledning av det nya året som startade i maj. Under sommarmånaderna växte Rusta nämligen med 14 procent totalt sett och med fem procent i jämförbar försäljning.

"Kunderbjudandet är som bekant centralt i detaljhandeln och i vårt fall handlar det om att vi levererar lägsta priset på jämförbara produkter. Vi har självklart haft draghjälp av det fina vädret men också trendmässigt har vi prickat rätt på bred front när det gäller sortimentet. Samtidigt vet vi från undersökningar att kunderna gillar att handla i fräscha varuhus med bra kundvarv och även vår kundklubb bidrar", säger Göran Westerberg till Market. 

Med hjälp av ett förvärv av finländska Hong Kong och fortsatt expansion siktar Rusta nu på att nå en försäljning på närmare 7 miljarder kronor.

Läs mer