Sök

Magnus Rosén tar över Hobbex: "En ny spännande utmaning"

IcaIca-gruppene-handel

Foto: Press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Prylkedjan Hobbex kämpar med vikande försäljning och ska stänga alla sina butiker.
Nu värvar de ny vd från Ica.

Magnus Rosén har sedan 2012 varit chef för matjätten Icas e-handelssatsning. Men Breakit avslöjade på torsdagsmorgonen att han slutat i det tysta redan under våren. Samtidigt visar matjättens rapport för andra kvartalet att onlineförsäljning helt avstannat under våren och inledningen på sommaren.

Men enligt Magnus Rosén, som inte vill kommentera tappet med anledning av att han lämnar, är avhoppet från Ica inte kopplat till det.

“Att jag lämnar Ica har ingenting med utvecklingen av e-handeln att göra. Var sak har sin tid och jag ser vd-jobbet på Hobbex som en ny spännande utmaning”, säger han till Breakit.

Varför slutade du?

“Det har varit en fantastisk tid på Ica där vi har gått från i princip ingen e-handel till att bli den största svenska aktören. Jag hoppas kunna göra samma resa på Hobbex som är anrikt bolag som nu ska göra en liknande resa. Det är en ny bransch men det finns många likheter.”

Hobbex gick i slutet av maj ut med att de efter ett försäljningstapp på 50 miljoner kronor stänger alla sina fysiska butiker och att de söker en ny vd. 

“Det nuvarande butikskonceptet fungerar inte för den här typen av försäljning. Det kan vi se på siffrorna”, sa Johan Gustavsson, delägare i Hobbex, till tidningen Market den 23 maj.

Han berättade då också att kedjan söker en ny vd.

“Vi behöver en ny vd som kan e-handel och som vill vara med på en ny spännande resa in i framtiden. Det har inte fungerat internt. Dessutom finns ett högt förändringstryck utifrån.”

Om Magnus Rosén valde att lämna rollen som e-handelschef på Ica innan han fick jobbet som vd på Hobbex är oklart.

“Det vill jag inte kommentera. Man funderar över möjligheter som dyker upp och vd-jobbet på Hobbex är som sagt verkligen en spännande utmaning”, säger han till Breakit.

Hobbex säljer bland annat elfordon, radiostyrda prylar, drönare, mobiltillbehör och kameratillbehör. 

Läs mer