Sök

Amazon beställer scifi-serie baserad på Simon Stålenhags målningar

AmazonStreamingtv-serier

Foto: AP Photo/Michel Spingler,

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Produceras av svenskt filmbolag.

Amazon Studios beställer en scifi-serie baserad på Simon Stålenhags målningar, närmare bestämt konstboken Ur Varselklotet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Amazon planerar en första säsong på totalt åtta avsnitt för "Tales of the Loop" vilket är bokens engelska titel. Detta i samarbete med Fox 21 TV Studios och Amazon Studios. Nathaniel Halpern, med Legion och The Killing i meritlistan, kommer att vara manusförfattare.

Svenska filmbolaget Indio kommer att producera serien. Tv-serien spelas in i Kanada av Indio för mediejätten Amazon och tv-serien kommer att släppas samtidigt i över 200 länder, framgår det av pressmeddelandet.

En chef på Amazon Studios hyllar manusförfattaren samt Stålenhags målningar i en Variety-artikel och ser fram emot att förverkliga målningarna för Amazon Prime Video-kunder.

Detta blir då Stålenhags andra bok att säljas till en stor amerikansk aktör. I december avslöjades det att Simon Stålenhags nya konstbok Passagen med engelsk titel "The Electric State" blir storfilm i Hollywood.

Läs mer