Sök

Tesla nära milstolpe – men "radikala förändringar krävs"

Tesla

Elon Musk, grundare och vd för Tesla. Foto: Kiichiro Sato/AP/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Grundaren Elon Musk avslöjar nya siffror i mejl till anställda.

Elbilsuppstickaren Tesla behöver genomföra radikala förbättringar för att nå sitt produktionsmål för Model 3. Det skriver vd:n Elon Musk i ett mejl till bolagets anställda, enligt CNBC.

Mejlet som sändes den 15 juni har rubriken "Bara åtta dagar kvar för att nå 700 bilar/dag eller 5k/vecka".

"Det börjar bli väldigt spännande! Alla delar av Model 3-produktionssystemet är nu över 500 och vissa är nästan på 700 bilar redan. Grattis till oss alla för våra stora framsteg!", skriver Musk enligt mejlet som CNBC publicerat i sin helhet.

Han betonar samtidigt att det behövs radikala förbättringar inom exempelvis färgavdelningen. Bilkarosseri-enheten måste också hållbart ligga på över 700 bilar per vecka, enligt Tesla-chefen.

Elon Musk uppmanar också de anställda som har tid över att hjälpa till vid andra delar av produktionen. Han kommer själv också att närvara hela tiden vid Fremont-fabriken för att säkerställa att resurser finns tillgängliga.

Musk uppgav i samband med företagets stämma att bolaget "ganska troligt" når en produktionsnivå för Model 3 om 5 000 bilar per vecka mot "slutet av den här månaden".

Tesla presenterade kort därefter ett besparingsprogram som omfattar flera delar men inte produktionen av Model 3. Företaget har flera gånger missat sina mål när det gäller just Model 3. Försäljningen går dock fortsatt starkt och modellen var den som sålde mest i hela USA i maj inom segmentet mellanstorlek sedan.

Läs mer