Sök

Annonssamarbete med MINI

Unika tekniken som gör dig till en bättre bilförare

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Ögonen på vägen och händerna på ratten.
Med de smarta funktionerna i nya MINI Countryman är det gamla mantrat från körskolan enklare än någonsin att följa.

Vad är egentligen bilsäkerhet? Många tänker nog på bromssystem, krockkuddar, säkerhetsbälten och annan teknik som förebygger olyckor eller minimerar skador om något händer.

Men bilsäkerhet kan också skapas på andra sätt.

Genom att göra livet bakom ratten enklare och ta bort distraherande moment för dig som bilförare, till exempel.

Läs mer om MINI Countrymans olika modeller här!

MINI Countryman är en mini-SUV som förenar stil och rymlighet med säkerhet och teknisk innovation. Här finns detaljerna som gör att du som förare kan fokusera på det viktigaste: körningen. Och därmed körglädjen.

Ögonen på vägen med Head Up-display

Bakom ratten i en MINI Countryman behöver du sällan släppa vägen med blicken. På en genomskinlig skärm framför ratten får du nämligen löpande information om vägsträckningen, aktuella vägskyltar, din hastighet, radio och telefonsamtal. Allt för att du ska kunna ha hundraprocentigt fokus på vägen.

Händerna på ratten med MINI Connected

Det finns en säkerhetsrisk som ingen ingenjör i världen helt kan bygga bort: stress.

Den som uppstår när du riskerar att bli sen till ett möte, inte hittar eller plötsligt fastnar i trafiken. Eller måste ringa upp någon snabbt.

Men i din nya MINI finns en smart assistent som hjälper dig tillbaka till djupandning igen.

Med MINI Connected får du löpande information om vägarbeten, olyckor eller trafikstockningar  – och förslag på en ny, bättre resväg. Är du sen eller har bråttom hem? Säg bara: ”visa mig snabbaste vägen hem” eller ”ring upp Anders”. MINI Connected är röststyrd och agerar snabbt på enkla kommandon.

Håll avståndet med adaptiv farthållare

Tycker du också det är segt när bilen framför inte håller jämn hastighet? Den kamerabaserade adaptiva farthållaren säkrar att din MINI Countryman automatiskt håller avståndet till bilen framför. Farthållaren går att aktivera i hastighet 30-130 km/h och därefter automatiskt aktiv från 0-130 km/h.

ISO-fix för barnstolar både fram och bak

Självklart ska även de minsta pasagerarna färdas lika säkert i din nya MINI Countryman. Med ISO-fix för bilbarnstolar både fram och bak är det lätt att placera upp till tre barnstolar hur du vill, utan att det blir trångt.

Sex krockkuddar

MINI Countryman har sex krockkuddar som standard. Två fram, för förare och passagerare, Dessutom sidokrockkuddar fram och krockgardiner som löper efter sidorna fram och bak. En detalj som glädjer småbarnsföräldrar är att krockkudden på det främre passagerarsätet enkelt går att stänga av med bilnyckeln.

MINI som familjebil? Spana in de senaste modellerna här!

Säkerheten får toppbetyg när branschen säger sitt

Att MINI Countryman vägrar tumma säkerheten är något som uppmärksammas i bilbranschen. I Euro NCAP:s krocktester får modellen toppbetyg, fem av fem stjärnor. Även det amerikanska säkerhetsinstitutet IIHS ger modellen högsta betyg i säkerhet.

Intelligent eCall – smart assistans vid nödfall

Om olyckan skulle vara framme – för dig eller någon medtrafikant – kan du via en knapp i taket komma i kontakt med en larmcentral. Funktionen heter Intelligent eCall och om bilen utsätts för krockvåld ringer den automatiskt upp larmcentralen. Bilen skickar samtidigt över data om var den befinner sig och på vilket sätt den har skadats.

Läs mer