Sök

Amazons AI-lösning ska känna igen gästerna på brittiska prinsbröllopet

Meghan Markle och prins Harry. Foto: AP Photo/Matt Dunham

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

AI ska bringa ordning i den brittiska bröllopsyran.

I dag råder det rejält med bröllopsyra i Storbritannien när det kungliga bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle går av stapeln. Det innebär en minst sagt hektisk dag, inte minst för de brittiska medierna.

Och det är ingen liten tillställning vi snackar om när självaste prinsen gifter sig – så hur tusan ska man lyckas hålla koll på alla bröllopsgäster?

Lösningen, som i så många andra fall, stavas artificiell intelligens (AI). Nyhetsmediet Sky News tar hjälp av tekniken för att hålla koll på vilka kändisar som tågar in på bröllopet, rapporterar Dagens Nyheter.

Jätten Amazon har ett finger med i spelet även när det gäller prinsbröllop, och det är den molnbaserade tjänsten Amazon Rekognition som ligger till grund. De som följer tillställningen över nätet kommer att se gästernas namn i realtid tillsammans med en beskrivning av dem.

Gästerna fotas och informationen matas sedan in i ett datasystem och matchas mot en databas med kändisbilder.

”Det kan användas till roliga och lite dumma saker men även för seriösa saker, säger Julien Simon som arbetar på e-handelsjättens dotterbolag Amazon Web Service.

Läs mer